Patrizia Cormos, tema sõber Bianca Doros ja poiss-sõber Cristian Molnar jalutasid Udine provinsis Natisone jõe ääres, mille veetase tõusis ohtlikule tasemele päevi kestnud paduvihma tõttu.

20. eluaastates noori nähti viimati elusalt reedel. Nad olid kõndinud jõe keskel asuvale väikesele saarele, kuid nad ei pääsenud enam jõe kaldale tugeva vee voolu tõttu.

Üks naistest tegi reedel kohaliku aja järgi kella 13.35 paiku hädaabikõne. Tuletõrjujad jõudsid kiiresti sündmuskohale. Üks päästetöötajatest käskis neil üksteise lähedale jääda. „Püsige koos, koguge kokku, kallistage üksteist,“ hüüdis ta.

Sündmuskohal filmitud videokaadritelt oli näha kolme sõpra üksteist kallistamas reie kõrguses vees.

„Viskasime neile nööri, kuid tulvavesi neelas nad sõna otseses mõttes meie silme all endasse. Vaatasime nende kadumist,“ ütles Udine provintsi tuletõrjujate ülem Giorgio Basile.

Päästetöötajad on alates reedest kasutanud droone, paate ja sukeldujaid, et leida noorukitest märke. Väidetavalt leiti ühe naise käekott, milles oli hädaabikõneks kasutatud telefon.

Pühapäeval leiti sündmuskohast ühe kilomeetri kaugusel kaks surnukeha, mis arvatakse olevat Cormos ja Doros. Molnari otsimine jätkub. Tuletõrje üksuse ülema Sergio Benedetti sõnul on endiselt piiratud lootus, et Molnar on elus.

„Põhielement pole mitte niivõrd vihm, vaid jõe jõud, väga tugevad hoovused,“ ütles Basile. Ta lisas: „Seal on kuristikke, on tagasivoolu ja isegi ekspertide jaoks on see eriti ohtlik ülesanne.“

Tugevad üleujutused on viimase kahe nädala jooksul põhjustanud kogu Põhja-Itaalias laialdase kaose ja ka sel nädalal ennustatakse piirkonnas vihmast ilma.