Papuašvili sõnul sisaldab pakett põhieelnõu ja 18 sellega seotud parandust erinevatesse teistesse seadustesse, vahendab Civil.ge

Plaan on keelustada abielu „alternatiivne“ vorm ning laste adopteerimine neile, „kelle identiteet on erinev nende soost“ ja mitteheteroseksuaalsetele inimestele, samuti vallalistele.

Papuašvili sõnul keelab eelnõu lisaks inimese soo riigi välja antud dokumentides märkimise erinevaks tema tegelikust soost.

Spiikri sõnul keelab parlament samuti soomuutmisoperatsioonid ja muud meditsiinilised manipulatsioonid.

Lisaks sellele keelatakse „LGBT propaganda“ haridusasutustes, eriti sellise informatsiooni levitamine, mille „eesmärk on vastasugupoole hulka kuulumise, samasooliste suhete või intsesti propageerimine“.

Meedias ei lubata levitada informatsiooni, mille eesmärk on „propageerida enese teise sugupoolde kuuluvana identifitseerimist, samasoolisi suhteid või intsesti“. „See keeld kehtib ainult sellel määral, et ei ole lubatud näidata stseene, mis kujutavad sama soo esindajate vahelisi intiimsuhteid või intsestistseene,“ ütles Papuašvili.

Keelatud on ka sellise sisuga reklaamid.

Veel on keelatud sellised kogunemised ja demonstratsioonid, mille eesmärk on propageerida isiku enese identifitseerimist enda omast erineva soo esindajana, samasoolisi suhteid või intsesti.

Papuašvili sõnul võetakse seadus vastu sügisel.

Papuašvili viitas seaduseelnõu esitledes perekonna puhtuse ja vanemate austamise päeva tähistamisele 17. mail ning väitis, et sajad tuhanded Gruusia inimesed tähistasid tänavatel, mis oli avalik referendum selle eelnõu poolt.