Eile võeti ametlikult uurimise alla (see vastab süüdistuse esitamisele) kolm meest, vahendab Guardian.

Kirstudele kirjutatu arvatakse olevat viide Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni avaldustele, milles ta ei ole välistanud Prantsusmaa sõdurite Ukrainasse saatmist.

Uurijad uurivad ühe kahtlusaluse sidemeid nädal tagasi Pariisi holokaustimälestusmärgi vastu toime pandud vandalismiaktiga. Monumendile, mis on pühendatud natsiokupatsiooni ajal juute päästnud inimestele, oli soditud 35 punast kätt.

Laupäeval salvestasid valvekaamerad Bulgaaria numbritega valge kaubiku peatumise Eiffeli torni lähedal. Kaks meest tõstsid sellest välja kirstud.

Kaubikut juhtinud 34-aastane Bulgaaria kodanik peeti kinni ja ta ütles politseile, et talle maksti kirstude Pariisi vedamise eest. Ta ütles, et saabus Bulgaariast Pariisi eelmisel õhtul ja kohtus kahe ülejäänud kahtlusaluse – sakslase ja ukrainlasega – kes olid eraldi Prantsusmaale reisinud. Nemad peeti hiljem kinni Pariisi bussijaamas, kui nad valmistusid Berliini bussi peale minema.

Kõik kolm väitsid, et neile maksti kirstude Eiffeli tormi juurde viimise eest ja et nad vajasid seda raha, sest on töötud. Ajalehe Le Parisien teatel kehtib bulgaarlase ja sakslase kohta Prantsusmaalt väljasaatmise määrus. Le Parisieni teatel kinnitasid politseiallikad, et üks kahtlusalune oli tagaotsitav seoses punaste käte grafitiga.

Eelmisel nädalal teatasid uurijad, et on tuvastanud holokaustimemoriaali vandalismiakti kolm kahtlusalust, kes reisisid Pariisi Bulgaariast. Uuritakse ka, kas on olemas seos eelmise aasta oktoobri juhtumiga, kui 250 Taaveti tähe Pariisis seintele sodimise eest kinni peetud Moldova paar ütles politseile, et nad värbas kodumaal Vene-meelne endine poliitik.

Ajaleht Le Monde teatas, et Prantsusmaa julgeolekuteenistuse DGSE memos väidetakse, et operatsiooni koordineeris Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB).

Jaga
Kommentaarid