Nelja mehe nimed on Chaim Peri (80), Yoram Metzger (80), Amiram Cooper (84) ja Nadav Popplewell (51), vahendab Reuters.

Kõik neli on olnud Hamasi postitatud videotes veel elus. Hamas teatas, et Popplewell suri Iisraeli õhurünnaku käigus saadud haavadesse.

Iisraeli kaitseväe esindaja, kontradmiral Daniel Hagari ütles, et värsked luureandmed kinnitasid meeste surma. Iisraeli kaitsevägi usub, et nad nad hukkusid koos Gaza sektori lõunaosa Khan Yunisi linnas mitu kuud tagasi, kui linnas tegutsesid Iisraeli väed, teatas Hagari.

„Me uurime põhjalikult nende surma asjaolusid ja kontrollime kõiki võimalusi. Me esitleme tulemusi varsti, kõigepealt nende perekondadele ja siis avalikkusele,“ ütles Hagari.

7. oktoobril Hamasi poolt röövitud 250 inimesest umbes 120 on Iisraeli andmetel endiselt Gaza sektoris.

Peri oli Hamasi rünnaku ajal oma majas Nir Ozi kibutsis. Ta püüdis Hamasi võitlejatele vastupanu osutada, olles peitnud naise diivani taha, rääkis poeg Reutersile. Lõpuks andis Peri naise päästmiseks alla. Viimane jäi peitu.

Cooper ja Metzger, kes olid samuti Nir Ozist, võeti pantvangi koos naistega, kes mõlemad saadeti novembrikuise relvarahu ajal tagasi Iisraeli.

Pantvangide toetusgrupi andmetel võeti Popplewell pantvangi koos emaga viimase kodus Nirimi kibutsis. Popplewelli vend hukkus rünnaku käigus. Tema ema vabastati novembris.