„Me läheneme väga vastutustundlikult ja üliettevaatlikult kõigele, mis on seotud tasakaalu rikkumise või ohtude tekitamisega ressurssidele, mis tagavad strateegilise pariteedi. Tahan rõhutada: just pariteedi, mitte strateegilise stabiilsuse. Seetõttu oleks selle üle arutlemine, kuidas võime reageerida nendele sündmustele, minust täiesti vastutustundetu,“ lausus Rjabkov.

Rjabkov vastas nii küsimusele, kas Washington on Vene poole andmetel osaline Kiievi hiljutistes rünnakutes Vene raketirünnaku eelhoiatussüsteemide vastu ja kas Venemaa võib vastuseks ette võtta tegevusi, millega kahandada USA strateegilist potentsiaali.

„See ei ole esimene kord, kui Kiievi režiim püüab rikkuda meie sõjalise organisatsiooni tähtsate lülide normaalset funktsioneerimist, sealhulgas strateegilise sfääriga seotud lülisid. Need kavatsused me tõkestame. Vastused ei pruugi olla asümmeetrilised,“ ütles Rjabkov.

„Mis puudutab USA positsiooni, siis see on täiesti vastutustundetu. Nad kirjutasid Kiievile indulgentsi igasuguste kuritegude jaoks, igasuguse sellise tegevuse jaoks ega tee midagi selleks, et tõkestada oma alluvate ohtlikke provokatsioonilisi samme,“ ütles Rjabkov. „Aga ka USA jaoks ei ole see tasuta ja nad teavad tagajärgi.“

Moskva kutsub Washingtoni Venemaa hoiatustesse täie tõsidusega suhtuma.

„Tahaksin hoiatada USA tegelasi valearvestuste eest, millel võivad olla fataalsed tagajärjed. Arusaamatutel põhjustel alahindavad nad selle vastulöögi tõsidust, mille nad võivad saada,“ kuulutas Rjabkov.

Jaga
Kommentaarid