Paljud Lõuna-Saksamaa kogukonnad seisavad silmitsi suurte üleujutustega. Esialgsel hinnangul sadas ööpäevaga maha terve kuu keskmine vihmanorm ning veetase saavutas rekordilise taseme, teatas Deutsche Welle (DW). Tekkinud üleujutused mõjutasid eriti Baden-Württembergi ja Baieri piirkonda. Tõusuvesi on osa piirkondi ära lõiganud ja piirkonniti on välja kuulutatud eriolukord. Evakueeritud on umbes 3000 inimest.

Praeguste andmete põhjal on hukkunud üks tuletõrjuja ja vähemalt üks inimene on teadmata kadunud. Hukkunud päästja oli 42-aastane mees, kes viibis laupäeval ümber läinud päästepaadis, vahendas Reuters. Tema surnukeha leiti järgmise päeva hommikul.

Saksamaa kantsler Olaf Scholz ütles platvormil X: „Võlgneme tänu ja austuse päästetöötajatele ja abilistele, kes võitlevad paljudes kohtades üleujutuste tagajärgedega.“ Ühtlasi avaldas ta kaastunnet hukkunud tuletõrjuja lähedastele.

Scholz, siseminister Nancy Faeser ja Baieri liidumaa peaminister Markus Söder plaanivad täna õnnetuspiirkonda külastada.

Kuigi kohalike võimude teatel oli üleujutusteks valmistumiseks aega, oli katastroofi ulatus paljudele suureks üllatuseks.

2021. aastal tabasid mõningaid Euroopa piirkondi suured üleujutused, milles hukkus ligi 200 inimest. Suur osa kahjust sai osaks Saksamaale. Üleujutuste põhjuseks peeti suuresti kliimamuutust ning see ajendas karmistama hoiatus- ja ohutusmeetmeid.