E-hääletamine kestab ööpäev ringi laupäeva õhtul kella 20-ni. Elektrooniliseks hääletamiseks tuleb aadressilt www.valimised.ee oma arvutisse laadida valijarakendus. Lisaks on vaja internetiühendusega arvutit ning isiku tuvastamiseks ID-kaarti koos ID-kaardilugejaga või mobiil-ID-d ja PIN-koode.

Smart-ID ja nutiseadmega hääletada veel ei saa. Maikuus kajastas Delfi, et riigikogu näitas rohelist tuld sellele, et tulevikus saab valimistel hääletada mobiiliga. Esimest korda avaneb see võimalus ilmselt tuleval sügisel kohalikel valimistel.

Nutitelefoniga saab valija praegu aga 15 minuti jooksul pärast e-hääletamist kontrollida, kas tema e-hääl on jõudnud valimiste keskserverisse ja väljendab tema tahet korrektselt. Selleks tuleb Google Play või App Store’i rakenduste poest telefoni laadida „EH kontrollrakendus“ või seda uuendada, et saada rakenduse värskeim versioon.

Kui valija tunneb, et e-hääletamise hetkel polnud tema hääletamise turvalisus tagatud, on tal võimalik laupäeva õhtuni oma valikut uuesti e-hääletades muuta. Kui valija on valimistel osalenud nii elektrooniliselt kui ka pabersedeliga, läheb arvesse ainult jaoskonnas tehtud valik. Valijal on võimalik veel ka pühapäeval jaoskonnas pabersedeliga hääletades oma e-häält muuta.

Esmaspäevast neljapäevani saab valdade ja linnade ning Tallinna linnaosade keskustes hääletada kell 12–20. Neid jaoskondi on Eestis kokku pisut üle saja.

Valimisnädala reedest pühapäevani on avatud kõik 377 valimisjaoskonda üle Eesti. Valimisjaoskondade kohta saab rohkem infot siinselt kaardirakenduselt.

Euroopa Parlamendi valimistel on Eestis üks valimisringkond, mis hõlmab kogu Eestit. See tähendab, et kõik jaoskonnad üle Eesti on avatud hääletamiseks kõikidele valijatele, sõltumata nende registrijärgsest elukohast.

Kui valijal on tervislikel või muudel mõjuvatel põhjustel raske valimisjaoskonda kohale tulla, saab ta kodust hääletada. Selleks tuleb esitada kohalikule omavalitsusele taotlus. Seda saab teha kirjalikult juba praegu. Suulise taotluse saab esitada omavalitsuse määratud telefoninumbril reedel ja laupäeval kell 12–20 ning pühapäeval kell 9–14.

Valimispäeval, 9. juunil on avatud kõik valimisjaoskonnad kell 9–20. Pärast seda algab kell 20 nii paberhäälte kui ka e-häälte lugemine.

Euroopa Parlamendi valimiste tulemusi ei tohi avaldada enne seda, kui hääletamine on lõppenud kõigis Euroopa Liidu riikides. Riigi valimisteenistus avaldab esialgsed hääletamistulemused südaööl, selleks ajaks sulgeb viimasena oma jaoskonnad ka Itaalia.

Euroopa Parlamendi valimistel osaleb Eestis 78 kandidaati.