Evakueerimine piirkonnas algas reede õhtul, kui Baierimaal Lindaus asuv kortermaja tühjendati ettevaatusabinõuna. Vesi oli hoonesse tunginud, mis suurendas elektrilühise ohtu, ütles linna pressiesindaja, vahendab DW.

Laupäevaks oli olukord eskaleerunud ja mitmes piirkonnas kuulutati välja eriolukord. Saksa ilmateenistus andis välja tõsise ilmahoiatuse enam kui 10 piirkonnas. Tugevat vihmasadu võib esineda ka järgmise 24 tunni jooksul.

Lisaks tugevatele vihmasadudele lõhkes Baieris Augsburgis tamm, mille tõttu korraldati piirkonna lähistel erakorraline evakueerimine.

Baieri liidumaa peaminister Markus Söder ütles laupäeval, et „äärmiselt pingeline“ olukord pole kaugeltki lõppenud. Söder tänas päästeteenistuste töötajaid ja palus kodanikel „reegleid järgida“.

Lõuna-Saksamaa tuletõrjeosakonnad kutsusid kannatada saanud piirkondade elanikke üles vältima keldreid, maa-aluseid parkimiskohti ja tunneleid. Samuti ei soovitatud üleujutatud aladelt läbi sõita ega kõndida.

Üleujutuste piirkonnas evakueeriti elanikke nii paatide kui ka helikopteritega. Autoliit ADAC teatas laupäeval, et evakuatsiooni- ja päästetöödel olid kasutused kõik nende Lõuna-Saksamaal asuvad helikopterid. Õhupäästeteenistuse sõnul toimetati helikoptereid juurde riigi põhjaosast.

Päästetööde käigus kaotas oma elu 42-aastane tuletõrjuja, kelle paat läks ümber.

„Võlgneme tänu ja austust päästetöötajatele ja abilistele, kes võitlevad paljudes kohtades üleujutuste tagajärgedega,“ ütles kantsler Olaf Scholz sotsiaalmeediaplatvormil X.