Valimiskomisjon keeldus detsembris Duntsova toetuseks kogutud allkirju registreerimast. Rževi munitsipaalpoliitik ja ajakirjanik üritas kandideerida sõjavastase platvormiga, ehkki jäi selleteemalistes avaldustes ettevaatlikuks.

Mai alguses kehtestati „välisagentidele“ uus piirang, mis keelab neil Venemaal mis tahes valimistel osalemise. Sellega on Duntsoval suletud uks ka linnavolikogudesse kandideerimisel. Poliitik ütles Telegrami vahendusel, et loodab siiski jätkata oma partei asutamise katseid. „Valmistame ette kandidaate Moskva linnaduuma ja teiste valimiste jaoks,“ lubas Duntsova.

Justiitsministeeriumi reedese otsusega kuulutati „välisagendiks“ ka sõdurinaiste ja -emade organisatsioon Putj Domoi (Tee koju), mis on korraldanud Moskvas meeleavaldusi mobiliseeritud sõdurite toetuseks. Justiitsministeerimi selgitusel tegeles ühendus „illegaalsete“ meeleavalduste korraldamisega ja üritas „tekitada“ Venemaast negatiivset kuvandit. Nädal varem kuulutati välisagendiks ka näiteks populaarne sõltumatu meedia portaal SOTA.