Juhtum jäädvustati YouTube’i otseülekandes ja seal oli näha, kuidas mees ründas inimesi noaga kesklinna turuplatsil. Viga sai ka sekkuda üritanud politseinik, kes on kriitilises seisundis. Seejärel tulistas teine politseinik ründajat.

Rünnak toimus samal ajal turuplatsil toimunud meeleavaldusega, mille korraldas paremäärmuslik islamivastane aktivist Michael Stürzenberger ja tema organisatsioon Kodanike Liikumine Pax Europa (BPE).

Organisatsioon ütles ajalehele Bild, et Stürzenbergerit rünnati jalga ja näkku. Tema kolleeg Stefanie Kizina ütles ajalehele, et Stürzenberger peab läbima operatsiooni, kuid tema elu ei olnud ohus.

Hetkel pole teada ründaja isik ega tema motiiv, kuid siseminister Nancy Faeser ütles, et rünnak võib olla islamistlikult motiveeritud.

„Kui juurdlused näitavad rünnaku taga islamistlikku motiivi, oleks see järjekordne kinnitus suurest ohust, mida kujutab endast islamistlik vägivald, mille eest oleme hoiatanud,“ ütles Faeser avalduses.

Kohalik väljaanne Mannheimer Morgen viitas politsei pressiesindajale, kes ütles samuti, et poliitilist motiivi ei saa välistada.