„Üsna nadi lugu erakonnalt, kes räägib kärbetest ja kokkuhoiust,“ tõdes Eesti Ekspressi ajakirjanik Urmas Jaagant. Avalikkus sai sellel nädalal teada, et Riisalo on pikematel välislähetustel käies armastanud lennata äriklassis ning korra lausa esimeses klassis, mille piletihinnad küünivad tuhandete eurodeni.

Greete Lehepuu sõnul ei ole ministrite pikkadel lendudel äriklassi kasutamine nii mustvalge küsimus, sest välisreisidel esindatakse riiki ja seda tuleb teha väärikalt ja puhanult. „Aga kui me näeme praegu, kust riigil tuleb kärpida, tundub selline reisimine kohatu,“ lausus ta.

Maalehe peatoimetaja Hindrek Riikoja sõnul oleks aus, kui Riisalo osa piletitele kulunud ligi 30 000 eurost osa vabatahtlikult tagasi maksaks. „Kui Riisalo on riigimeest ja aus inimene, siis ta teeb seda, sest praeguses olukorras ei ole sellisele kulutamisele palju õigustusi,“ ütles Riikoja.

Kolmapäeval kirjutas Eesti Ekspress, et Tiit Riisalole Eesti 200st meeldib lennata äriklassis. Aasta esimese nelja kuuga tehtud viis välisvisiiti läksid seetõttu kallimaks kui üle kahe korra rohkem reisivate peaminister Kaja Kallase ja välisminister Margus Tsahkna lähetused. Riisalo piletitele kulus riigil 28 244 eurot.

Veel „Päevakorras“:

  • Johanna-Maria Lehtme ning Slava Ukraini raha kasutamise uurimises jõuti viimaks kahtlustuseni.

  • Riigieelarve kärpimine VOL 27 – kas viimaks on edenemist?

  • Metsaomanikud tulid Toompeale protestima aga kas ka asjapärast?

  • Eestis soovitatakse tõsta alkoholiaktsiisi ja piirata selle kättesaadavust.

  • Esmaspäeval algavad Euroopa Parlamendi valimised. Kas see inimesi tegelikult ka huvitab?


Taskuhäälingusaade „Päevakord“ on iganädalane Delfi Meedia ajakirjanike Greete Lehepuu (Eesti Ekspress), Urmas Jaaganti (Eesti Ekspress) ja Hindrek Riikoja (Maaleht) arvamussaade, milles analüüsitakse mööduva nädala põletavamaid poliitilisi ja ühiskondlikke jututeemasid. Kuula meid ka Delfi Tasku äpist!

Jälgi meid ka säutslas!