Peaminister Kallase nädalakavas seisab, et ta viibib 30. maist 2. juunini Hispaanias välispoliitika ja julgeoleku teemalisel Bilderbergi grupi kohtumisel.

Organisatsioon tegutseb salastatult ja ajakirjanikke arutelusid kajastama ei lubata. Kohtumisele kehtib Chatham House’i reegel, mis tähendab, et avalikustada ei tohi kõneisikute ega ühegi teise kohtumisel osalenu identiteeti ega liikmelisust ning avalikustada ei tohi ka, et informatsioon saadi just tollelt kohtumiselt.

Reeglit kasutatakse kõikjal maailmas selleks, et võimaldada kohtumistel ühtaegu sõnavabadust kui ka konfidentsiaalsust. Kuna see võimaldab inimesel võtta sõna eraisikuna ning väljendada seisukohti, mis ei pruugi ühtida tema organisatsiooni omadega, soodustab reegel vaba keskustelu.

Kohtumise sisu salajasuse tõttu on levitatud mitmesuguseid teooriad selle kohta, millega Bilderbergi grupi puhul siiski tegu on.

Kõige levinuma vandenõuteooria kohaselt on grupp seotud Illuminaatide, Euroopa monarhide, USA tipp-poliitikute, pankade ja eraettevõtetega. Kohtumisele kutsutud väidavad aga, et üritusel ei langetata ühtegi otsust ja nad soovivad üksnes ilma avalikkuse tähelepanuta eri teemadel arutleda.

Eesti poliitikutest on peale Kaja Kallase osalenud salajastel kohtumistel vaid endine peaminister Jüri Ratas. Sel nädalalõpul toimuval kohtumisel osaleb teiste seas näiteks ka Soome president Alexander Stubb.