Jüri Ratas (Isamaa) lippas neljapäeva õhtul Tallinna volikogu istungilt Kroonika galale, et vastu võtta aasta suunamudija tiitel. Kuigi paar minutit hiljem antud intervjuus kinnitas Ratas, et ei saa peole jääda ning läheb istungile tagasi, sai volikogu liige Anastassia Kovalenko-Kõlvart (Keskerakond) Ratase peale pahaseks.

„Samal ajal, kui Ratas oli Kroonika suunamudija auhinda saamas, pandi Tallinna linnavolikogus lisaeelarve hääletamine pausile,“ kirjutas Kovalenko reede hommikul loodud Facebooki postituses.

„Sotsid võtsid enne hääletust täpselt nii pika vaheaja, et härra suunamudija jõuaks ürituselt õigeks ajaks volikogu majja tagasi. Prioriteedid,“ märkis Kovalenko.

Ratast kritiseeris Facebookis ka Tallinna linnavolikogu liige Jaak Juske (SDE). „Tallinna linnavolikogu 78 liiget ootasid täna hilisõhtul enam kui tunni linna lisaeelarve hääletuse alustamisega, kuni Jüri Ratas saab Kroonika peol aasta suunamudija tiitli ja jõuab tagasi volikokku,“ kirjeldas ta.

„Väga kohatu käitumine kolleegide suhtes. Meil kõigil on kodus ootamas pered. Aga tundub, et oma edevuse rahuldamine on Ratase jaoks olulisem. Ärge sellisele poliitikule oma häält eurovalimistel andke,“ hoiatas Juske.

Volikogu liige Andre Hanimägi (SDE) ütles Delfile, et Kovalenko-Kõlvarti ja Juske kriitika pole päris täpne. Tema sõnul ei oodatud tund aega, sest selle aja täitsid Keskerakonna küsimused. „Ja Anastassia pahameel on lihtsalt küüniline, sest neil olid endal umbes 10 kõnesoovi sees ja kui nad said aru, et Jüri pole, võtsid äkki kõned välja kõik,“ selgitas Hanimägi.

Jüri Ratas konkureeris aasta suunamudija tiitli nimel blogija Mallu Mariann Treimanniga ehk Mallukaga ning ärimees Raivo Heinaga.

„Tänan kõiki fänne. Nad on väga olulised, samuti nende tagasiside,“ märkis Ratas laval olles. Lisaks tänas ta oma perekonda ja ametikaaslasi.

„Kallis ema, palju õnne sünnipäevaks,“ ütles ta lõpetuseks.