Tema sõnul on reaalsus see, et PPA on end aastate jooksul juba nii palju kärpinud, et igat aastat alustatakse 12 miljoni eurose miinusega eelarves. „Me üritame ellu jääda ja vaadata, et ka detsembris oleks raha, et [aasta lõpuni] ellu jääda,“ nentis Belitšev.

„Viimase 15 aasta jooksul on avalik sektor vähenenud 2500 inimese võrra ning PPA on sellest andnud 86 protsenti,“ tõi Belitšev näite. „Ja kui ma vaatan Eurostati statistikat, siis politseinike arvuga 100 000 elaniku kohta oleme Euroopa üks õhemaid politseiüksuseid.“

Kui järgmiseks aastaks peaks kokku lepitama viieprotsendine nn üleväljakärbe, tähendaks see koondamisi ja seega vähem politseinikke. „Ja vähem turvalisust. Ja see on väga riskantne otsus tänases julgeolekuolukorras,“ nentis Belitšev.

Arvudes tähendaks see seda, et töö kaotaks PPA-s umbes 225 inimest.

„Juba täna oleme olukorras, kus eelmisel aastal oli tuhande tunni jagu aastas neid hetki, kus kõik patrullid jaoskondades olid hõivatud väljakutsega. See tähendab, et järgmise väljakutsega ei oleks meil olnud kedagi enam saata. Kui võtame patrulle vähemaks, tuleb neid tunde juurde,“ lausus Belitšev.