Keskerakonna aseesimees Lauri Laats ütles, et teisipäeval ilmunud tasuta ajalehes Pealinn oli valimistega seotud info edastatud puudulikult ning sealt puudus Keskerakonna kandidaatide nimekiri koos registreerimisnumbritega, Parempoolsete kandidaatide nimekiri koos registreerimisnumbritega ning üksikkandidaatide nimed koos registreerimisnumbritega.

„Pärast seda ei ole Tallinna linnavõim jätkuvalt kasutusele võtnud piisavaid meetmeid kandidaatide võrdse kohtlemise tagamiseks. Tallinnas on sattunud ohtu vabade, üldiste, ühetaoliste ja otseste valimiste korraldamine,“ märkis Laats.

„Teadaolevalt loeb Tallinna Linnakantselei poolt välja antavat tasuta ajalehte Pealinn ca 50 000 leibkonda, mistõttu jõudis puudulikult esitatud informatsioon otsepostitusena väga suure osa tallinlasteni vahetult enne Euroopa Parlamendi valimiste nädalat,“ lisas Laats.

Ajaleht Pealinn korjati europarlamendi valimiste ebatäieliku teabe tõttu levist

Ajalehe Pealinn sellel nädalal ilmunud ajalehenumber ei jõua alatest tänasest enam postkastidesse ja lehekorvidesse, sest küljendusliku ja toimetusliku eksituse tõttu jäi Euroopa Parlamendi valimistega seotud lehekülgedelt osa infot lehest välja.

Teisipäeval kandesse jõudnud ajalehe Pealinn numbris avaldati valijate informeerimiseks kaheleheküljeline infomaterjal Euroopa Liidu Parlamendi valimiste korraldusest pealinnas, näiteks info Tallinnas asuvates valimisjaoskondade, eel- ja e-hääletuse võimaluste ning hääletamisõiguse ja valimistoimingute kohta.

Euroopa Parlamendi valimismaterjalidega sisustatud lehekülgedel ununes aga ajalehe küljendusliku ja toimetusliku tegevuse käigus materjali seast välja osade valimiskandidaatide nimekirjad. Trükisest puudusid üksikkandidaatide, erakonna Parempoolsed ja Keskerakonna nimekiri.

„Tegu oli töötajate inimliku eksitusega, täiendatud Euroopa Parlamendi valimistega seotud infomaterjal jõuab aga lehekorvidesse hiljemalt nädala jooksul eraldi trükisena,“ lausus Pealinna tegevtoimetaja Maarja-Liis Arujärv.

Keskerakond esitas pärast eelmainitud numbri ilmumist ebavõrdse kohtlemise pärast Tallinna valimiskomisjonile ja Riigi valimisteenistusele kaebuse.

„Valimisnimekirjade poolik esitamine on kahetsusväärne, ausate valimiste põhimõtete rikkumine ning eirab ka aastaid kehtinud linnameedia hea tava printsiipe,“ ütles Laats.