Veidi pärast kella üht sai häirekeskus teate, et Telliskivi tänaval Anija vallas Aegviidu alevis põleb puidutööstus lahtise leegiga. Esimeste teadaannete kohaselt said ettevõtte töötajad majast välja. Kuna puidutööstus põleb lahtise leegiga, siis oli prioriteet kaitsta lähedal asuvaid eluhooneid ning tanklat.

Päästetööde juhi hinnangul võivad kustutustööd kesta veel vähemalt viis tundi. Liiklus sündmuskohal (Piibe maantee-Telliskivi tänava ristmik) jääb senisuletuks.

Elektrikud tegelesid ka sündmuskohta ületavast keskpingeliinist voolu eemaldamisega, mille tõttu võis kohalikel esineda häireid elektri kasutamises.

Päästeamet palub vältida Aegviidu puidutööstuse piirkonda ning kasutada ümberkaudseid teid liiklemiseks. Liiklus Telliskivi tänava ja Piibe maantee ümbruskonnas suunatakse ümber. Jägala-Käravete maantee 37,5 - 38,5 kilomeeter on suletud vähemalt kaheks tunniks. Lisaks soovitatakse ümberkaudsetes kodudes sulgeda uksed-aknad ja välja lülitada sundventilatsioon.

Põhja päästekeskuse kommunikatsioonijuht Siim Palu ütles, et kohapeale reageerisid kaheksa kutselise päästekomando ning kahe vabatahtliku päästekomando meeskonnad nii põhja kui ka lääne regioonidest. „Päästetööde juhi prognoos on, et siin võib natukene veel aega minna, aga õnneks on tulekahju piiratud tehase alale ja edasi ei levi. Praegu on prioriteet kopaga rusude hunnik lahti kaevata, et tulepesadeni jõuda,“ lisas ta.

Kella 15 paiku teatas päästeamet, et hoone on põlenud rusudeks.