Pealetung Rafah’le sai alguse juba kolm nädalat tagasi, kui Iisrael võttis oma kontrolli alla Rafah’ piiripunkti Egiptusega ja tankid uurisid linna äärealasid. Täies jõus linna sisse ei liigutud kuni tänaseni.

Rafah’ keskse maamärgi Al-Awda mošee lähedal märgati tanke ja kuulipildujatega soomusmasinaid, ütlesid pealtnägijad Reutersile. Iisraeli sõjavägi ütles, et nende väed jätkasid tegevust Rafah’ piirkonnas, kuid nad ei kommenteerinud teateid edasisest pealetungist.

Linnaelanike sõnul ründasid Iisraeli väed öösel piirkonda nii õhust kui ka maalt. Pealetungi jätkati vaatamata rahvusvahelisele pahameelele seoses pühapäeval toimunud telklaagri rünnakuga, milles hukkus vähemalt 45 palestiinlast.

Pärast pühapäevast rünnakut on Rafah’s toimunud Iisraeli rünnakute tagajärjel hukkunud veel vähemalt 26 inimest, teatasid Hamasi juhitava enklaavi tervishoiuametnikud. Lisaks on Gaza tervishoiuametnike andmete kohaselt konflikti algusest hukkunud üle 36 000 palestiinlase.

Pealetungiga Rafah’le on Iisrael ignoreerinud eelmise nädala reedel väljakuulutatud Rahvusvahelise Kohtu otsust, millega kästi peatada rünnakud linnale.

Iirimaa, Norra ja Hispaania teatasid täna, et tunnustavad ametlikult Palestiina riiki.