Mai lõpus arreteeriti Poolas üheksa inimest, keda kahtlustatakse Venemaa tellimusel sooritatud spionaažis ja sabotaažis, sealhulgas Varssavis toimunud supermarketi põlengus.

„Teatasin äsja Poola otsusest, mis on seotud Venemaa hübriidsõjaga Euroopa Liidu, sealhulgas Poola vastu,“ ütles Sikorski. „Vene diplomaatide liikumisvabadust meie riigis piiratakse.“ Sikorski lisas, et Venemaa peaks võtma otsust tõsise hoiatusena. Edaspidi tohivad Vene diplomaadid ringi reisida ainult sama maakonna piires, kus nende saatkond või konsulaat asub. Erandiks on Vene suursaadik Sergei Andrejev, kelle liikumisvabadus jääb muutumatuks.

Venemaa lubas vastusamme ning välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova süüdistas Poola valitsust russofoobias. Vene saadik Andrejev ütles, et saatkonnale pole otsuse kohta antud ametlikku selgitust.

Eesti välisminister Margus Tsahnka ütles esmaspäeval Delfile, et ministrite kohtumisel räägiti ka Eestit tabanud hübriidrünnakutest. „Meie oleme õigusriigid ja meil puudub igasugune huvi tegeleda territoriaalse terviklikkuse rikkumise või piiride teemaga,“ ütles Tsahkna, kelle sõnul arutatakse ELis uut sanktsioonirežiimi eraldi hübriidrünnakutele vastamiseks. „Ka 14. sanktsioonipakett tuleb päris rasvane ja korralik ning peaks ülemkogus lähiajal saama vastu võetud,“ lisas Tsahkna. „Putin saavutab oma tegevusega soovitust hoopis vastupidiseid tulemusi. Hirmu külvamise asemel jõuab Euroopa kõigile riikidele järjest rohkem kohale, millega Venemaa tegeleb.“