Viktoria isa Volodõmõr Roshchyn sai Venemaa kaitseministeeriumilt kirja, milles kinnitati tema tütre vangistust, vahendab The Kyiv Independent.

„Olemasoleva teabe kohaselt on Roshchyna Viktoria Volodymyrivna ... kinni peetud ja viibib praegu Vene Föderatsiooni territooriumil,“ seisis kirjas.

Volodõmõr Roshchyn jagas kirja ajakirjanike ühendusega ja võttis ühendust ka Rahvusvahelise Punase Risti Komiteega (ICRC), et kontrollida Venemaa kaitseministeeriumi väiteid. ICRC kinnitas, et Roshchynit peetakse kinni, kuid ütles, et neil ei ole praegu tema juurde juurdepääsu.

Roshchyna kadus 3. augustil 2023. aastal, kui ta tegi ettekannet Venemaa okupeeritud territooriumil. Tema isa sai kaitseministeeriumi kirja 22. aprillil 2024. Roshchyna perekonna sõnul on kirjad Venemaa uurimiskomiteele, peaprokuratuurile ja ombudsmanile jäänud vastamata.

Roshchyna on kajastanud Venemaa täiemahulist sissetungi mitmetele Ukraina uudistekanalitele, sealhulgas Hromadske, Ukrainska Pravda ja Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL).

2022. aasta märtsis pidasid Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) ametnikud Roshchyna 10 päevaks kinni, kui ta lahkus Berdianskist Mariupoli suunas. Vabastamise tingimusena sunniti teda salvestama video, milles ta ütles, et Vene väed päästsid tema elu.

Rahvusvaheline Naismeediafond andis Roshchynale 2022. aastal Courage in Jouranlism Award’i.

Roshchyna perekond ütles Ukraina ajakirjanike riiklikkule liidule, et nad esitasid taotluse Venemaa prokuratuurile okupeeritud Mariupolis. Neile öeldi, et Roshchyna vastu ei ole algatatud ühtegi kohtuasja.

BBC Venemaa teatas 2024. aasta jaanuaris, et tuhandeid Ukraina tsiviilisikuid hoitakse Vene vangistuses ilma süüdistuse, kohtuprotsessi või õigusnõustajani jõudmiseta.