Okupatsiooniaastatel Karpaatidest Eestisse kolinud Ossipenko töötas esmalt miilitsas, pärast Eesti iseseisvumist politseis. 1990. aastate lõpus sai temast Tallinnas Ida politseiosakonna komissar. 1999. aastal Ossipenko koondati.

Ta naasis Ida-Virumaale, kus sukeldus tee-ehitusse. Äri hakkas hästi minema, kuid aastate jooksul saatsid teda süüdistused, et ta mängib kokku kohaliku võimuga.

Mured seadusega algasid Ossipenkol 2009. aastal, kui kaitsepolitseiamet algatas kriminaalasja Kohtla-Järve linnavalitsuse vastu. Ossipenkot ja temaga seotud AS-i N&V süüdistati altkäemaksu andmises. Kui linnajuhid mõisteti süüdi, siis Ossipenko vabanes kohtupidamisest halva tervise tõttu.

2012. aastal kuulutati Ossipenko prügiettevõte OÜ Ekovir Tallinna prügiveohanke võitjaks. Ka siis kahtlustasid konkurendid, et asi pole puhas. Pärast Tallinna prügiveos ohjade haaramist sisenes Ossipenko ka tänavapuhastuse ärisse, omandades ettevõtte Teehoolduse OÜ, mis oli tollal Tallinnas üks suurtest tegijatest.

2018. aastal saatis prokuratuur väidetava maksupettusega kohtu alla kolm Ossipenkode perekonna ärimaailma kuuluvat firmat – N&V, Uikala Prügila ja Ekovir. Ossipenkot ennast prokuratuur ei kahtlustanud. Seejärel kustutati N&V äriregistrist ning sama nime all loodi uus juriidiline keha. Uikala Prügila ja Ekovir ühendati uueks ettevõtteks OÜ Ekovir.

2022. aastal pidasid politseinikud Ossipenko kinni. Tol korral kahtlustati meest altkäemaksu andmises ja mõjuvõimuga kauplemises. Ta vabanes korduvalt trellide tagant seoses kehva tervisega. Teda kimbutas aastaid üks suur tervisehäda – ekstreemne rasvumine.

Ossipenko toimetas ka munitsipaalpoliitikas. Ta kuulus viiel korral Jõhvi vallavolikogu koosseisu.

Jaga
Kommentaarid