Esialgsetel andmetel hukkus tulistamises üks Egiptuse sõdur. Iisraeli poolel kannatanuid ei ole, vahendab Times of Israel. Iisraeli armee sõnul juhtunut uuritakse ja toimub dialoog Egiptuse poolega.

Enne seda andis Iisrael pühapäeval õhulöögi Rafahi linnas asunud põgenikelaagri pihta, mis tõi kaasa hukkamõistu EL-i ja Prantsusmaa esindajatelt ja üleskutsed kohese relvarahu sõlmimiseks. Rünnaku järel puhkes telklaagris tulekahju. Gaza kohalike võimude teatel hukkus 45 inimest.

„Need operatsioonid peavad lõppema, Rafahis ei ole Palestiina tsiviilisikutele enam ohutut paika,“ kirjutas Prantsusmaa president Emmanuel Macron sotsiaalmeediavõrgustikus X. „Kutsun austama rahvusvahelist õigust ning kehtestamata viivitamatult relvarahu.“ Rünnaku põgenikelaagri vastu mõistis hukka ka EL-i välisasjade esindaja Josep Borrell, kes meenutas, et Rahvusvaheline Kohus nõudis eelmisel nädalal Iisraelilt lahingutegeuvse peatamist. ÜRO Palestiina põgenike agentuur UNRWA nimetas Gazat „põrguks maa peal“ ja märkis, et rünnakus hukkus massiliselt naisi ja lapsi.