54-aastane hauptman tunnistas kohtus oma süüd. Liiduprokuratuuri teatel pakkus professionaalne sõjaväelane Venemaale pea pealetükkivalt oma teeneid, et Vene relvajõududele eelis anda. Seejuures edastas ta sõjaliselt tundlikku informatsiooni, vahendab ZDF.

Umbes samal ajal ühines ohvitser Saksamaa paremäärmusliku erakonnaga Alternatiiv Saksamaale (AfD).

Kui ohvitser oleks Venemaale edastanud mitte ainult teenistus-, vaid ka riigisaladusi, oleks teda ähvardanud eluaegne vanglakaristus.

Süüaluse advokaat ütles, et tema klient purustas nelja päevaga kõik, mida ta oli aastate jooksul kohusetundliku professionaalse sõjaväelasena üles ehitanud. Ametialaselt nõudlikul perioodil kaldus tema meediatarbimine järk-järgult üha rohkem Telegrami ja TikToki suunas. Seal luges ta valeuudiseid ja kontekstist väljarebitud tsitaate. Aeg-ajalt oli ta täielikult reaalsusest irdunud.

Hauptman väitis, et teda tõukas kuritegu toime panema hirm Ukraina sõja tuumaeskalatsiooni ees. Oma lõppsõnas ütles ohvitser, et see on suurim lollus, mida ta on oma elus teinud, ning väitis, et tema ratsionaalset mõtlemist takistas kroonilise ületöötamise tekitatud depressioon.

Saksa liidukriminaalameti töötajad pidasid ohvitseri kinni mullu 9. augustil Koblenzis ja ta on olnud alates sellest ajast eeluurimisvangistuses.