„Ma olen veendunud, et Parmatma [jumal] saatis mu siia eesmärgiga. Kui see eesmärk on saavutatud, on minu töö tehtud. Seetõttu olen ma pühendanud end täielikult jumalale,“ ütles Modi eile uudistekanaline NDTV, vahendab Guardian.

Modi, kes loodab käimas olevatel hoomamatute mõõtmetega parlamendivalimistel, mille tulemus teatatakse 4. juunil, võimule jääda, ütles, et kuigi jumal juhib teda tema töös paljus, ei ole ta paljastanud suuremat skeemi.

„Ta ei paljasta oma kaarte, lihtsalt paneb mu teatud asju tegema. Ja ma ei saa talle otsekõnet võtta, et küsida, mis järgmisena tuleb,“ lausus Modi.

Modi on tekitanud oma hindu natsionalistide Bharatiya Janata parteis (BJP) enda ümber korraliku isikukultuse. Paljud tema toetajad ei suuda nimetada ühtki teist India valitsuse liiget ega oma kohalikku BJP kandidaati.

BJP on aktiivselt promonud hinduismi igas elu aspektis. Jaanuaris hindu templi avamisel Ayodhyas oli rituaalide läbiviimisel juhtiv roll Modil, mitte hindu preestritel.

Sellest hoolimata on ilmselt tegemist esimese korraga, kui Modi on rääkinud endast nii selgelt kui jumala tööriistast.

Varem sel kuul oma valimisringkonnas Varanasis antud teleintervjuus viitas Modi samuti jumalikkusele.

„Kui mu ema elas, uskusin ma, et sündisin bioloogiliselt. Pärast tema lahkumist, olles mõelnud kõigile oma kogemustele, veendusin ma, et mind saatis jumal,“ ütles Modi.

Modi sõnul on tema erakordse energia ainus seletus mittebioloogiline.

„Ma usun, et jumal on andnud mulle võimed, inspiratsiooni ja head kavatsused eesmärgiga. Ma ei ole midagi muud kui vahend,“ lausus Modi.

Opositsioonilise Kongressi Partei juht Rahul Gandhi naeruvääristas Modi juttu.

„Kui tavaline inimene oleks teinud selliseid avaldusi, nagu Modi on viimasel ajal teinud, viidaks ta otse psühhiaatri juurde,“ ütles Gandhi.