Iisraeli kaitsevägi teatas, et õhujõud andsid löögi Hamasi kompleksile ja et löök anti täppislaskemoonaga täpsete luureandmete alusel, vahendab Guardian.

Iisraeli kaitseväe teatel kõrvaldati Hamasi Läänekalda staabiülem ja teine kõrge tegelane, kes oli iisraellaste ründamise taga. Lisati, et ollakse teadlikud teadetest, et löögi ja tulekahju tagajärjel said piirkonnas viga mitmed tsiviilisikud, ja asja uuritakse.

Iisraeli kaitseminister Yoav Gallant oli eile Rafahis ja talle kanti ette operatsioonide süvenemisest seal.

Palestiina Punase Poolkuu esindaja ütles, et hukkunute arv ilmselt kasvab päästetööde jätkudes Rafahi Tal al-Sultani piirkonnas linna loodeosas. Punane Poolkuu väitis, et Iisrael on märkinud selle piirkonna humanitaaralaks ja varem sel kuul ei kästud inimestel sealt evakueeruda.

Hamasi kõrge tegelane Sami Abu Zuhri nimetas rünnakut tapatalguteks ja ütles, et USA vastutab Iisraeli aitamise eest relvade ja rahaga.

Tel Avivis ja mujal Kesk-Iisraelis olid enne seda kõlanud õhuhäire sireenid esimest korda pärast jaanuari. Iisraeli kaitseväe teatel lasti Rafahi piirkonnast välja kaheksa raketti.

Enamik rakette tõkestati, kuigi teatati ka, et kaks naist said teel varjendisse kergeid vigastusi. Mitu lendu lükati Ben Gurioni lennuväljal edasi või tühistati.

Hamasi sõjaline tiib teatas Telegramis, et raketid lasti välja vastuseks sionistlikele tapatalgutele tsiviilisikute vastu.