Vene väed tungisid sel kuul Ukraina Harkivi oblasti piirialadele. Venemaa kaitseministeerium teatas varasemalt, et neil oli kontroll 12 asula üle, vahendab Reuters.

„Meie sõdurid on nüüdseks suutnud võtta lahingukontrolli piiriala üle, kuhu Vene okupandid sisenesid,“ ütles Zelenskõi oma igaõhtuses videopöördumises.

Vastupidiselt Zelenskõi kommentaaridele väitis Venemaa riigiduuma parlamendi alamkoja liige Viktor Vodolatski, et nende väed kontrollivad enam kui poolt Vovtšanski linna territooriumist, mis asub piirist 5 kilomeetri kaugusel, teatas Vene uudisteagentuur TASS.

Vodolatski ütles, et kui Vovtšansk on kindlustatud, võtavad Vene väed sihikule kolm linna Donetski oblastis, milleks on Slovjansk, Kramatorsk ja Pokrovsk.

Ukraina sõjaväe peastaap ütles reedeses raportis, et olukord Vovtšanskis on „pingeline, kuid kaitsejõudude kontrolli all“.

„Vene armee käivitas täna selle linna vastu õhuterrori – linna tabas kaheksa juhitavat pommi,“ öeldi raportis. Rünnakuid tehti veel vähemalt kahele asulale Harkivist põhja pool.

Kindralstaabi raporti kohaselt tõrjusid Ukraina väed piirkonnas 10 Venemaa rünnakut. Märgiti, et Vene väed on saavutanud „osalise edu“ piirkondades Kupianski lähedal ja Pokrovskis.

Jaga
Kommentaarid