Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) juht Aleksandr Bortnikov tõdes, et rünnaku ette valmistamisega, rahastamisega ja koordineerimisega tegelesid Islamiriigi Afganistani ja Pakistani haru liikmed, kirjutas riiklik uudisteagentuur TASS, vahendab Reuters.

Sellest olenemata uuritakse endiselt ka Ukraina seotust: „Uurimine jätkub, kuid juba praegu võib kindlalt väita, et Ukraina sõjaväeluure on rünnakuga otseselt seotud,“ ütles ta. Ukraina on korduvalt Venemaa süüdistused ümber lükanud ja nimetanud neid absurdseteks.

„Vene propaganda ei unustanud Crocuse lugu. See üritab jätkuvalt propageerida absurdset seisukohta Ukraina väidetava kaasosaluse kohta, kuigi see ei talu kriitikat ja on täiesti ebaloogiline,“ ütles Ukraina sõjaväeluure pressiesindaja Andri Jusov neljapäeval.

Venemaa on rünnakuga seoses arreteerinud üle 20 inimese, sealhulgas neli ründajat Tadžikistanist. Nende kinnipidamist pikendati eelmisel nädalal kuni 22. augustini, kuid kohtupidamise kuupäeva pole seni määratud.

Märtsi alguses hoiatas USA Venemaad, et äärmuslased kavandavad rünnakut Moskva kontserdimajale. Kreml lükkas hoiatused tagasi ja süüdistas Washingtoni hirmutamise katses.

Jaga
Kommentaarid