„Peedist pesumasina“ eestvedajad toovad välja seni garaažidesse, kuuridesse, köökidesse ja korteritesse varjule jäänud kõikvõimaliku isetehtud kraami. Leiutised räägivad sellest, kuidas kitsastes oludes saab nutikalt hakkama.

Näitus toob publikuni lood argisest leidlikkusest. Kuraatorid on veendunud, et „Peedist pesumasin“ tuletab meelde, kuidas majanduslikult ja vaimselt keerulistes oludes on isetegemine käegakatsutav ja rahuldust pakkuv lahendus, mis on kõigile jõukohane.

Väljapaneku eesmärk on valgustada seni vähe uuritud ja kogutud isetegemise traditsiooni ning uskumatult mitmekesiselt arenenud loovust ja oskust nõukogude ajal (aastatel 1945–1991). 

Näitus koosneb kolmest osanäitusest:

  • Peedist pesumasin: leidlikkus teel“ Eesti maanteemuuseumis (Varbuse, Kanepi vald, Põlva maakond), kuraator Rael Artel

  • Peedist pesumasin: leidlikkus maal“ Eesti põllumajandusmuuseumis (Muuseumi 4, Ülenurme, Tartu maakond), kuraator Ilze Salnaja-Värv

  • Peedist pesumasin: leidlikkus linnas“ Tartu linnamuuseumis (Narva mnt 23, Tartu), kuraatorid Madle Uibo ja Meeli Väljaots

„Peedist pesumasin“ rändab aasta jooksul ringi hüpiknäitusena erinevates Eesti ja Läti linnades. Hüpiknäitus avatakse lastekaitsepäeval 1. juunil Ülemiste keskuses.

Piletilevi kaudu on võimalik soetada endale soodustusega ühispilet, millega saab iga osanäitust korra aasta jooksul külastada. 

Ühispilet üksikkülastajale 24 eurot. Ühispilet perele 48 eurot.

Jaga
Kommentaarid