„Väljendasime Venemaa ajutisele asjurile selgelt, et sellised sammud on provotseerivad ja vastuvõetamatud ning me nõuame selgitust piiritähiste eemaldamise kohta ja nende viivitamatut tagastamist,“ ütles välisminister Tsahkna.

„Oleme tihedas kontaktis liitlaste ja partneritega ja üheskoos jätkame Venemaa pahatahtliku tegevuse vastu võitlemist kogu Euroopas,“ ütles ta.

Eile, 23. mai öösel eemaldas Venemaa piirivalve ühepoolselt 25 poid, mille Eesti oli paigaldanud Eesti-Vene piiri tähistamiseks Narva jõel.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Egert Belitšev rääkis eile, et kuigi piirivalve oli poide teisaldamise ajal sellest teadlik, leiti, et tegemist on provokatsiooniga ning seetõttu otsustati poide teisaldamist füüsiliselt mitte takistada. Ta nentis, et seni on ainuke kontakt Vene poolega olnud venelaste saadetud kiri, kus lihtsalt teatati, et poid eemaldati. Tema sõnul polnud venelased ka eelmisel aastal poide asukohaga rahul, kuid seda ei põhjendatud kuidagi ning ei pakutud ka alternatiivseid asukohti.