Kobakhidze tegi Facebooki postituse, milles väitis, et tema valitsust ähvardab läänepoolne „kuritahtlik väljapressimine“. Tema sõnul andis EL-i kõrge ametnik talle mõista, et teda võib tabada sama saatus nagu Slovakkia peaministrit Robert Ficot, kelle vastu sooritati eelmisel nädalal tulistamisrünnak.

Euroopa Komisjoni volinikuga peetud telefonikõne ajal õhutatud ähvardus oli hämmastav,“ kirjutas ta.

„Minu vestluses loetles Euroopa Komisjoni volinik mitmeid meetmeid, mida lääne poliitikud võivad võtta pärast (Gruusia) läbipaistvusseaduse vastuvõtmist, ja neid meetmeid loetledes ütles (volinik): Vaata, mis Ficoga juhtus, peaksite olema väga ettevaatlik,“ kirjeldas Gruusia peaminister.

Euroopa Komisjoni pressiesindaja teatas Politicole, et Kobakhidze väide ei vasta tõele ja märkis, et ta ei esitanud oma väite toetamiseks ühtegi tõendit.

Gruusia parlamendi suurima opositsioonipartei juht Tina Bokuchava heitis peaministrile ette kahtlaste vandenõuteooriate propageerimist.

„Viimaste nädalate protestid näitavad selgelt, et Gruusia avalikkus ihkab meeleheitlikult tulevikku Euroopa südames. Need metsikud süüdistused ei aita neid ambitsioone edendada,“ selgitas ta.