Määrus avaldati täna Venemaa valitsuse portaalis, vahendab Associated Press. Samuti alustasid täna seitsme tööstusriigi kõrged rahandusametnikud nõupidamist, kus arutati, mida teha läänes külmutatud Vene varadega.

Ukraina ja paljud nende toetajad on nõudnud 260 miljardi dollari (240 miljardi euro) väärtuses läänes asuvate Venemaa varade konfiskeerimist, mis külmutati pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse 2022. aasta veebruaris. Osad Euroopa ametnikud on seisnud sammule vastu, viidates juriidilistele ja finantsstabiilsusprobleemidele.

USA president Joe Biden kirjutas aprillis alla ukrainlaste majanduse õitsengu ja võimaluste taastamise seadusele, mis lubab administratsioonil arestida umbes 5 miljardi dollari väärtuses USA-s asuvaid Venemaa riigivarasid. Vaatamata sellele on üpris ebatõenäoline, et USA arestib varad ilma G7 ja Euroopa Liidu liikmete nõusolekuta.

Putini allkirjastatud määruses kirjutati, et Venemaa ettevõtted ja keskpank ning eraisikud võivad taotleda Venemaa kohtutelt USA-s asuva vara arestimise põhjendamatuks tunnistamist. Juhul, kui kohus nõustub, pakuks valitsuskomisjon hüvitiseks varasid, mis võivad hõlmata USA kodanikele või Venemaal asuvatele ettevõtetele kuuluvat vara või väärtpabereid ja Venemaa ettevõtete aktsiaid.

Jaga
Kommentaarid