Avaldame nördimust Rahvusvahelise Kriminaalkohtu (ICC) otsuse puhul väljastada Hamasi juhtide kõrval analoogne vahistamismäärus Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ja kaitseminister Yoav Gallanti suhtes.

ICC peaprokurör võrdsustab sellega demokraatlikult valitud Iisraeli valitsuse liikmed ja islamistliku terroriorganisatsiooni juhid.

Iisrael on õigusriik, kus toimib sõltumatu õigussüsteem. Väidetavad sõjakuriteod, ka Iisraeli kaitseväe poolt, leiavad uurimist ja süüdlased võetakse vastutusele. Hamas on terroriorganisatsioon, mille peaeesmärk on demokraatliku Iisraeli riigi hävitamine.

ICC vahistamisorderid seavad kahtluse alla Rahvusvahelise Kriminaalkohtu erapooletuse ja pädevuse. Nad raskendavad konflikti lahendamist, pantvangide vabastamist ja kestliku relvarahu saavutamist.

ICC usaldusväärsus on eriti praegusel ajal Eesti rahvuslikes huvides, mille kahjustamine on murettekitav ja kahetsusväärne.

Kinnitame jätkuvat toetust Iisraeli riigile ja tema enesekaitse õigusele.

Kutsume Eesti ja Eesti liitlaste valitsusi ICC vahistamismäärusi Iisraeli riigijuhtide vastu mitte tunnustama.

Eesti-Iisraeli parlamendirühma kuuluvad esimees Eerik-Niiles Kross ning liikmed Yoko Alender, Vadim Belobrovtsev, Meelis Kiili, Andrei Korobeinik, Lauri Laats, Jürgen Ligi, Riina Solman, Aivar Sõerd, Peeter Tali, Vilja Toomast ja Kristo Enn Vaga.