„Ma hääletan Trumpi poolt,“ ütles USA endine suursaadik ÜRO-s Washingtoni Hudsoni instituudis toimunud üritusel, vahendab Associated Press.

„Olles seda öelnud, jään ma selle juurde, mida ütlesin loobumiskõnes,“ lisas Haley. „Trumpist oleks tark pöörduda nende miljonite inimeste poole, kes hääletasid minu poolt ja toetavad jätkuvalt mind, mitte oletada, et nad nad on lihtsalt iseenesest temaga. Ja ma siiralt loodan, et ta teeb seda.“

Haley avaldus esimesel avalikul esinemisel pärast kandideerimast loobumist, on järjekordne signaal vabariikliku partei täielikust konsolideerumisest Trumpi taha. Toetust avaldavad isegi need, kes on teda varem ohuks nimetanud.

Haley lõpetas kandideerimise kaks kuud tagasi, aga ei avaldanud kohe Trumpile toetust. Kampaania käigus süüdistas Haley Trumpi kaose tekitamises ja USA välisliitlaste tähtsuse tähelepanuta jätmises ning küsis, kas 77-aastane Trump ei ole presidendiameti jaoks liiga vana.

Trump nimetas Haleyt korduvalt „linnuajuks“.

Haley toetajate enda poole võitmisega on vaeva näinud president Joe Bideni kampaaniameeskond. Vaikselt organiseeritakse liikumist „vabariiklased Bideni poolt“, teatasid allikad.

Kui Haley kavatseb tulevikus uuesti presidendiks kandideerida, peab ta enda poole võitma Trumpi toetajad. Toetusavaldus Trumpile ähvardab aga temast eemale tõugata mõõdukad ja Trumpi-vastased konservatiivid.