Endiselt usaldatakse enim kaitseminister Hanno Pevkurit, kellele järgneb haridus- ja teadusminister Kristina Kallas.

„Riigi julgeoleku eest vastutava valdkonna ministri Hanno Pevkuri suhtes on usaldus olnud kõige kõrgem kogu kuue kuu jooksul, mil seda mõõtnud oleme,“ kommenteeris Kantar Emori uuringujuht Aivar Voog. „Mais kasvas kõige enam usaldus kliimaminister Kristen Michali vastu. Uued ministrid – Madis Timpsoni ja Piret Hartmani – lisame võrdlusesse siis, kui nad on mõnda aega jõudnud ka ametis olla,“ lisas Voog.

Valitsuspoliitikute usaldusväärsuse pingereas esikohal olevat Pevkurit usaldab 34 protsenti Eesti elanikest ning teisel kohal olevalt Kristina Kallast 27 protsenti. Sealt edasi tulevad väikeste protsendipunktide vahedega peaminister Kaja Kallas ja kliimaminister Kristen Michal (mõlemad 22 protsenti), terviseminister Riina Sikkut ja kultuuriminister Heidy Purga (mõlemad 21 protsenti), siseminister Lauri Läänemets (19 protsenti) ja välisminister Margus Tsahkna (18 protsenti). Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalot ning majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalot usaldavad 10 protsenti Eesti elanikest. Kõige väiksem on inimeste usaldus jätkuvalt rahandusminister Mart Võrklaeva (8 protsenti) suhtes.

Andmed põhinevad Kantar Emori läbi viidud üle-eestilise esindusliku valimiga uuringul, mis viidi läbi veebi teel 09.05-15.05.2024. Küsitleti 1128 Eesti elanikku vanuses 16+. Vastajatele anti ette poliitikute nimekiri ja neil paluti hinnata, keda nad sealt usaldavad. Tegemist on Kantar Emori algatusel tehtava korduvuuringuga.