Tsahkna on veendunud, et homme valitsus istungil kärpeplaani ei kinnita. „Minu käest küsitakse, kas valitsuses lepitakse homme kokku 175 miljoniline lisaeelarve. Vastus on, et see on vähetõenäoline, kuna viimase kahe nädala jooksul on pidevalt lisanud valdkondi , mida „ei ole võimalik kärpida“. Tänaseks oleme kokkuleppest kaugemal kui kaks nädalat tagasi,“ teatas Tsahkna ühismeedias.

Tsahkna sõnul on Eesti 200 soov, et kärbetesse panustaks kõik koalitsioonipartnerid. „„Eesti 200 valitsuse ministrid on valmis tegema oma osa eelarve kärbetest, kuid välistamispoliitika tulemusel moodustab hariduse, teaduse, majandust elavdavate meetmete ja välisministeeriumi panus kärpesse juba poole vajaminevast kogumahust, mis ei ole sisuliselt vastuvõetav," märkis Tsahkna.

Tsahkna sõnul on kahe nädala jooksul ühisest eesmärgist hoopiski kaugenetud ning valitsuskabinet ei ole väidetavalt ka arutanud majandusministri ettepanekuid majanduse elavdamiseks.

„Valitsuskoalitsioon peab kokku leppima, et vajalikud kärped viiakse ellu nii, et kõik koalitsiooni osapooled panustavad võrdselt. Samuti peame koheselt kokku leppima järgmise aasta üle-välja kärpeprotsendi, mis Eesti 200 arvates võiks olla 5%, välja arvatud kaitseinvesteeringud,“ lõpetas Tsahkna.