Vladimir Putin andis selle kuu alguses korralduse õppuste korraldamiseks, olles Vene ametnike sõnul hoiatuseks läänele, et nad ei suurendaks pingeid veelgi, vahendab The Guardian.

Kremlile on eriti pahameelt tekitanud Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni sõnavõtud, kus ta on maininud võimalust saata Euroopa sõdureid Ukrainasse võitlema. Samuti ei meeldinud neile Ühendkuningriigi välisministri David Cameroni märkus, et Ukrainal on õigus kasutada riigi tarnitud relvi Venemaal asuvate sihtmärkide ründamiseks.

Venemaa kaitseministeerium avaldas teisipäeval kaadreid, mis näitavad veoautosid vedamas rakette väljale, kus asusid stardisüsteemid. Samuti on videol näha vägesid lennuväljal, kes valmistavad ette pommitajat tuumalõhkepea kandmiseks.

Õppused toimuvad Venemaa lõunaosas asuvas sõjaväeringkonnas, mille peakorter asub Ukrainaga piirnevas Doni-äärses Rostovis.

Ministeeriumi teatel oli tegemist õppuste esimese etapiga, mis hõlmas kanderakettide laadimise harjutamist, stardipaikadele sõitmist ja lennukite laadimist rakettidega.

Venemaal on arvukalt relvasüsteeme, mis on võimelised kandma taktikalisi tuumalõhkepäid, mis on mõeldud lahinguväljal kasutamiseks.

Erinevalt strateegilistest relvadest, millega seoses on Venemaa ja USA sõlminud omavahelised relvastuskontrolli lepingud, ei ole taktikalised relvad lepingutega piiratud ning Venemaa ei ole avaldanud nende arvu ega muid üksikasju.

Jaga
Kommentaarid