Millal täpselt need kohtumised toimusid, ei täpsustata, vahendab Meduza.

„Nad istusid Prigožiniga vahel päris kaelakuti koos, loomulikult ütlesid teineteisele „sina“, „Ženja“ ja muud sellist. Nende töökohtumised meenutasid perekondlikke istumisi teejoomisega – rääkisid kõik küsimused mitteformaalselt läbi ja siis viskasid noorematele töötajatele ja need juba vormistasid pärisettekandeks. Süsteem töötab ju nii, et Esimene ei langeta kunagi otsuseid: saabub ettepanek, Beloussov töötab selle läbi ja valmistab ette ettekande (tavaliselt on sellel Beloussovi ja Šoigu allkirjad), edasi satub see ettekanne presidendi juurde. Vladimir Vladimirovitš teeb sellele ainult märke „nõus“ ja kõik,“ rääkis Dosje allikas.

Dosje andmetel sisaldab informatsiooni kohtumistest Beloussovi ja tema alluvatega ka Prigožini „isiklik kalender“, mis on ajakirjanike valduses.

Dosje kinnitab, et sai ligipääsu Beloussovi kirjavahetuse arhiivile. 2018. aastal sai nüüdne kaitseminister ettekande, milles analüüsiti erasõjafirmade arenguperspektiive Venemaal. Selles öeldi, et erasõjafirmad omandavad eriti suure tähtsuse Venemaa ning USA ja Suurbritannia vastasseisu tingimustes ja „hallide tsoonide“ laienedes rahvusvahelistes konfliktides. Ettekande järgi peavad erasõjafirmad moodustuma riigi täieliku kontrolli all. Erasõjafirmaks nimetati dokumendis ettevõtet, mida kureerib Venemaa kaitseministeerium.

2023. aasta juuni lõpus alustas Prigožin relvastatud mässu, mis lõppes järgmisel päeval. Pärast seda „lahkus“ ta Valgevenesse. Kaks kuud pärast mässu kukkus Prigožini eralennuk Tveri oblastis alla. Hukkus kümme inimest, sealhulgas Prigožin ise ja Wagneri komandör Dmitri Utkin.

Jaga
Kommentaarid