Eelmisel nädalal alanud Jokkeri grupeeringu kohtuasjas jõudis tänaseks järjekord ühenduse juhi ütluste avaldamiseni. Pärast seda läheb Valeri Ramjalg (52) ehk Jokker koos grupeeringu liikmete Marko Orava ja Andre Ojakääruga prokuratuuriga kokkuleppele. Orava ja Ojakääru ütlused avaldati möödunud reedel.

Mullu aprilli lõpus esimesel ülekuulamisel enne vahistamist Ramjalg süüd omaks ei võtnud. Küll aga oli ta valmis rääkima oma versiooni asjadest. Tema sõnul teadis ta oma kaassüüdistatavaid juba pikka aega ning kahtlustuses kirjeldatu klapib hoopis umbes 2005. aastal toimunuga.

„Nüüd ei ole enam midagi sellist,“ kinnitas ta mullu kevadel. Tema sõnul ajavad kõik grupeeringu liikmed nüüd endamisi legaalseid äriasju ning vahepeal käiakse vaid Argentiina restoranis ühiselt odavaid päevapraade söömas ja tööasju arutamas.

Ramjala sõnul läks grupeering laiali pärast seda, kui 2016. aastal lasti maha Eesti allilmaliidriks peetud Nikolai Tarankov. „Kui Tarankov lasti maha, me ei liitunud kellegagi. Ütlesime Havamiga (grupeeringu liige Taivo Havam – toim), et ei liitu kellegagi, ja läksime laiali,“ rääkis Ramjalg. Tema väitel pakuti talle pärast Tarankovi surma allilmas eestlaste juhipositsiooni, kuid ta keeldus sellest.

Tema sõnul ei pakutud ka n-ö katust ehk raha eest kaitset ja probleemide lahendamist ning ta ise ka hoidus kõikidest kokkusaamistest. „Minu sõna ei maksa linnas mitte midagi. Peaksite teadma, kuhu peab kuuluma, et sõna maksaks. Mina sinna ei kuulu,“ selgitas Ramjalg enne vahistamist.

Paar kuud hiljem tuli avameelne ülestunnistus

Kaks kuud hiljem toimus Ramjala initsiatiivil uus ütluste andmine, ent siis erines tema jutt tugevalt varasematest väidetest. Järgnev põhineb tema antud ütlustel.