„Minu sõnu on valesti mõistetud ja olen seetõttu sattunud avalikkuse surve alla. Ma ei soovi selle survega kaasneva löögi alla seada sotsiaaldemokraate ja Tallinna linnavalitsust, mistõttu loobun kandideerimast Lasnamäe linnaosavanemaks,“ ütles Lavrova.

„Ma tänan kõiki, kes mu kandidatuuri toetasid ja mulle kaasa elasid. Kindlasti panustan ma ka edaspidi Lasnamäe arengusse, aga seda siis mitte linnaosavanemana, vaid aktiivse kodanikuna,“ lisas Lavrova.

Sellel nädalal teatas sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna juhatus, et nad otsustasid esitada Lasnamäe linnaosavanema kandidaadiks Tatjana Lavrova.

Tallinna koalitsioonipartner Isamaa polnud aga selle valikuga rahul. „Selline inimene ei sobi Eesti pealinna linnaosa juhiks. Sisuliselt tahavad sotsiaaldemokraadid Lavrovat Lasnamäe linnaosavanemaks pannes jätkata Tallinnas Keskerakonna venemeelset ja Putinile meelepärast poliitikat,“ ütles riigikogulane ja Isamaa Tallinna piirkonna esimees Riina Solman.

„Isamaa aitas Keskerakonda Tallinnas võimult kukutada ja uut linnavõimu moodustada ennekõike selleks, et Tallinn saaks eestimeelse linnavalitsuse, mis lõpetaks Eesti pealinna venestamise,“ jätkab ta. „Lavrova ei kuulu oma vaadetelt läänelikku väärtusruumi ega seisa vastu Venemaa mõjuväljale, vaid vastupidi, on pikkade aastate jooksul järjepidevalt aidanud levitada Eesti pealinnas venemeelsust ja teeninud putinistide huve.“

Lavrova on üks „Teeme ära“ talgupäeva ja maailmakoristuspäeva algatajaid ja eestvedajaid ning „Teeme ära“ logo autor. Ta on olnud ETV+ hommikuprogrammi rohelise keskkonna rubriigi saatejuht ja toimetaja ning nädalalehe Den za Dnjom ajakirjanik-toimetaja. Ta on kirjutanud seitse näidendit ja lastele muinasjutte.

Lisaks on ta omandanud bakalaureusekraadi rootsi filoloogia erialal. Ta on õppinud tegevusteraapiat, holistilist regressiooniteraapiat ning düsleksia, düsgraafia ja ATH korrigeerimist.