Pahameelt väljendasid kinniste uste taga nii USA, Ühendkuningriigi kui veel kahe Teise Maailmasõja aegse liitlasriigi esindajad, vahendab Politico eri valitsuste allikaid. Briti valitsuse esindaja ütles anonüümselt, et nii venelastele saadetud kutse kui Prantsusmaa saadiku osalemine Vene liidri Vladimir Putini ametissesaamise tseremoonial mõjusid häirivalt. Allikad ütlesid, et Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni käitumine jätab mulje, nagu ta sooviks Ukrainas üksi rahusobitajana tegutseda, mida liitlased pidasid kohatuks.

Korraldajad teatasid aprillis, et Putin pole üritusele oodatud, kuid Venemaa esindajad saavad kutse. Kutse saanud isikute nimesid pole teatatud ning pole ka selge, kas nad kutse vastu võtavad.

Ajakiri meenutab, et Putin viibis kutsutud külalisena dessandi 70. aastapäeva tähistamisel, mis toimus Suurbritannias veidi pärast Krimmi annekteerimist ja Ukraina-vastase sõja algust. Toona kommenteeris Briti valitsus, et tänapäeva geopoliitika ei tohi häirida kunagise ühtsuse mälestust. Samuti osales Putin 2004. aastal dessandi 60. aastapäeva tähistamisel, mis toimus Prantsusmaal.