Hispaania ja Afganistani võimude teatel sai reedel Afganistani keskosas asuvas Bamyani linnas toimunud tulistamises surma neli inimest, sealhulgas kolm Hispaania kodanikku, vahendab CNN.

Lisaks sai rünnakus haavata neli välismaalast ja kolm afgaani. Afganistani siseministeeriumi pressiesindaja teatel on rünnakuga seoses vahistatud neli inimest. Rünnaku motiiv ei ole hetkel teada.

Hispaania diplomaatiline allikas ütles reede hilisõhtul, et Hispaania välisministeerium teeb koostööd oma erakorralise konsulaarüksusega, et selgitada asjaolusid, hoolitseda ohvrite eest ja võtta ühendust nende peredega.

Hispaania peaminister Pedro Sánchez kirjutas sotsiaalmeediaplatvormil X, et on „šokeeritud uudisest Hispaania turistide mõrvamisest Afganistanis“.

„Afganistani Islami Emiraat mõistab selle kuriteo karmilt hukka, väljendab oma sügavaid tundeid ohvrite perekondadele ja kinnitab, et kõik kurjategijad leitakse ja karistatakse,“ ütles Afganistani siseministeeriumi pressiesindaja.

Tegemist oli ühe tõsiseima rünnakuga välisriikide kodanike vastu pärast võõrvägede lahkumist ja Talibani võimu ülevõtmist 2021. aastal.