Ministrile tehti täna kaks tundi kestnud operatsioon, mis on suurendanud lootusi tema paranemiseks, ütles asepeaminister Robert Kaliňák.

Slovakkia arstid kohtuvad esmaspäeval, et hinnata, kas Ficot saab toimetada Banská Bystricast, kus teda hetkel ravitakse, pealinna Bratislavasse.

„Meil kulub veel mitu päeva, enne kui saame lõplikult teada, mis suunas see läheb,“ ütles Kaliňák pressikonverentsil. „Ma arvan, et tänane operatsioon võimaldab meil liikuda lähemale positiivsele prognoosile,“ lisas ta.

Varasemalt teatas valitsus oma lühikeses avalduses, et täiendav teave Fico tervise kohta avalikustatakse „kui olukord seda võimaldab“, vahendab Reuters.

Peagi ametisse astuv Slovakkia president ja Fico liitlane Peter Pellegrini külastas neljapäeval haiglat ja ütles, et Fico sai veidi suhelda.

Tegemist on esimese suurema atendaadikatsega Euroopa poliitilise juhi vastu viimase 20 aasta jooksul ja see on pälvinud rahvusvahelise hukkamõistu. Poliitikaanalüütikud ja seadusandjad on öelnud, et sündmus on paljastanud polariseeruva poliitilise kliima nii Slovakkias kui ka kogu Euroopas.