„Peamine tänaseks – meie kaitsejõud on olukorra stabiliseerinud... Tänaseks on meie kaitsejõud stabiliseerinud venelased seal, kus nad praegu paiknevad. Nende edasiliikumise kõige sügavam punkt on kümme kilomeetrit. Vaenlase mõnede brigaadide suunal pole üldse edasiliikumist ja ei ole olnudki,“ ütles Zelenskõi.

Zelenskõi sõnul oli tal sisuline kohtumine Ukraina relvajõudude ülemjuhataja Oleksandr Sõrskõi, ühendatud jõudude ülema Juri Sodoli, kindralstaabi ülema asetäitja sõjaväelaste ettevalmistuse alal Mõhhailo Drapatõi, piirivalve juhi Serhi Deineko ja politsei esindajatega.

Zelenskõi teatas, et Harkivi oblastis tegutsevad nüüd väga võimsad brigaadid ja mitut suunda tugevdati üksikpataljonidega. Seda sai võtta reservist ja teistelt suundadelt.

Zelenskõi rõhutas, et „betoonkaitseliinini“ vaenlane ei jõudnud, ja see, et mõni nii räägib, on halb. Zelenskõi sõnul jõudsid venelased ainult esimese liinini.

„Esimene liin ei ole piir, seal on võimatu ehitada, sest vastavate relvade tõttu, millega töötaksid venelased, meie inimesed hukkuksid. Just seal nad praegu asuvadki. See on esimene liin, liin, mille ehitasid sõjas, pideva tule all meie sõjaväelased. Esimest ja teist liini ehitavad sõjaväelased, aga kolmanda liini ehitavad kohalikud võimud. See on kõige võimsam, mitte sellepärast, et nad on sõjaväelastest paremad, vaid lihtsalt sellepärast, et see on kaugemal relvadest, mürskudest ja tulest,“ ütles Zelenskõi.

Zelenskõi ütles, et vaenlase peamine eesmärk on Vovtšanski linn ja peale selle tahab ta hõivata vööndi kuni kümne kilomeetri kaugusel piirist.

Jaga
Kommentaarid