„Fundamentaalne lahendus Ukraina kriisile on koostöö tasakaalustatud, efektiivse ja vastupidava uue julgeolekuarhitektuuri loomiseks,“ vahendas Hiina välisministeerium täna Xi sõnu mitteametlikul kohtumisel külas viibiva Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, teatab Interfax.

Teates öeldakse, et olles tutvustanud Putinile Hiina seisukohta Ukraina probleemi kohta, rõhutas Xi, et igasuguse tõsise probleemi lahendus peab olema suunatud mitte ainult sümptomite kõrvaldamisele, vaid ka algpõhjuse kõrvaldamisele. Vaja on orienteeruda nii praegusele kui ka pikaajalisele perspektiivile, ütles Xi.

Xi kordas, et Hiina toetab rahvusvahelise rahukonverentsi kokkukutsumist, mida tunnustavad Venemaa ja Ukraina ja millel osalevad võrdõiguslikult kõik pooled ja kus arutatakse kõiki variante koostööks Ukraina küsimuse kõige kiiremaks poliitiliseks lahendamiseks.

Hiina välisministeeriumi teatel esitas Putin Vene poole vastavad vaated ja seisukohad ning väljendas Hiinale tunnustust objektiivse, õiglase ja tasakaalustatud seisukoha eest Ukraina küsimuses.

Samuti kutsus Putin Hiinat jätkama tähtsa ja konstruktiivse rolli mängimist Ukraina küsimuse poliitilises reguleerimises, märkides, et Venemaa on pühendunud Ukraina küsimuse lahendamisele poliitiliste läbirääkimiste teel, on valmis demonstreerima oma siirust ja jätkab selle probleemi asjus tihedaid kontakte Hiinaga.

Jaga
Kommentaarid