Euroopa Komisjon kahtlustab, et platvorm rikub bloki veebisisu modereerimise reeglistiku ehk digitaalteenuste seadust (DSA), vahendab Politico.

Meta platvorme süüdistatakse potentsiaalses „laste käitumusliku sõltuvuse stimuleerimises“. Samuti võivad Instagram ja Facebook koguda liiga palju andmeid alaealistelt kasutajatelt, et oma algoritmidega isikupärastatud sisu propageerida.

Meta ei pruugi olla piisavalt hinnanud riske, et alaealised kasutajad pääsevad Facebooki ja Instagrami ning näevad sobimatut sisu, ütles komisjon. Ettevõte ei pruugi olla kasutusele võtnud piisavalt tõhusaid tööriistu, et kontrollida kasutajate vanust ja takistada lastel juurdepääsu oma platvormidele.

Tegemist on teise Euroopa Liidu algatatud uurimisega Meta suhtes. Aprillis alustati juurdlust seoses desinformatsiooni leviku väidetavalt ebapiisava tõkestamisega.

Kui komisjon leiab, et Meta rikkus DSAd, võivad sellega kaasneda kiired karistused, mis ulatuvad kuni 6 protsendini ettevõtte aastasest ülemaailmsest tulust.

„Soovime, et noortel oleks veebis turvaline ja eakohane kogemus ning oleme kümme aastaga töötanud välja rohkem kui 50 tööriista ja poliitikat, mis on mõeldud nende kaitsmiseks,“ ütles Meta pressiesindaja Ben Walters. „See on väljakutse, millega kogu tööstus silmitsi seisab ja me ootame oma töö üksikasjade jagamist Euroopa Komisjoniga,“ lisas ta.