Täna kella 12.20 ajal sai häirekeskus teate liiklusõnnetusest Häädemeeste vallas Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 167. kilomeetril, kus põrkasid kokku kaks veoautot ja sõiduauto.

Pärnu politseijaoskonna välijuht Knut Kaarel Kohv ütles, et liiklusõnnetus toimus Tallinn-Pärnu-Ikla ja Tõitoja-Häädemeeste tee ristmikul.

„84-aastase mehe juhitud sõiduauto Toyota liikus mööda Tallinn-Pärnu-Ikla maanteed Ikla poolt Pärnu suunas ning hakkas sooritama vasakpööret Uulu-Soometsa-Häädemeeste teele, kuid ei andnud teed maanteel Pärnu poolt Ikla suunas liikunud ehitusmaterjali transportinud Läti veoautole ning põrkas sellega kokku. Lisaks sõitis sõiduautole tagant otsa selle taga maanteel Ikla poolt Pärnu suunas liikunud Poola veok, mille koormaks soojusisolatsiooni plaadid.“

Kohvi sõnul said õnnetuses kannatada nii sõiduauto kui ka mõlemad veokid, millest lekkis kütust. Avariis sai viga sõiduautot juhtinud 84-aastane mees, kelle kiirabi haiglasse toimetas. Kohv nentis, et tema vigastused on selgitamisel.

Kohv ütles, et kõigil õnnetuses osalenud sõidukijuhtidel on vastava kategooria sõiduki juhtimisõigus. „Veokite juhid olid kained ning autojuhi kainus selgub ekspertiisis. Liiklusõnnetuse täpsemad põhjused selgitame alustatud menetluse käigus.“

„Liiklusõnnetuse tõttu on õnnetuspaigas suletud Tallinn-Pärnu-Ikla maantee üks sõidusuund ja liiklust reguleeritakse, seega palun seal piirkonnas liiklejatel olla tähelepanelik ja varuda aega,“ lõpetas ta.

Jaga
Kommentaarid