Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ja Ukraina sõjaväe esindajad teatasid, et Ukraina väed on Harkivi oblasti põhjaosas olukorra osaliselt stabiliseerinud. Ukraina operatiiv-taktikalise väegrupeeringu Hortõtsja esindaja kolonelleitnant Nazar Vološõn teatas, et Vene väed püüavad saada taktikalist edu Lukjantsi ja Vovtšanski piirkonnas, et saada platsdarm edasiliikumiseks, aga Ukraina vasturünnakute ning suurtükiväe- ja droonilöökide tõttu on Vene vägedel end nendes piirkondades keeruline kindlustada.

Harkivi oblastivalitsuse ametnikud teatasid eile, et Venemaa pideva tule tõttu on Ukraina vägedel võimatu rajada kindlustusi piirist 3–5 kilomeetri kaugusele ning Ukraina väed rajasid esimese ja teise kaitseliini riigipiirist vastavalt umbes 12–13 kilomeetri ja 20 kilomeetri kaugusele.

ISW praeguse hinnangu järgi ei ole Vene väed liikunud kaugemale kui kaheksa kilomeetrit piirist. Venemaal paiknevad Vene väed saavad kergesti anda suurtükilööke piirilähedastele Ukraina positsioonidele. Kuna lääneriigid ei luba Ukrainal oma relvi Venemaal kasutada, võivad Ukraina piirilähedased positsioonid haavatavaks ja võib-olla ka kaitsetuks muutuda.

Jaga
Kommentaarid