Slovakikeelse Wikipedia andmetel oli Slovenskí Branci (SB) registreerimata paramilitaarne organisatsioon, mis tegutses Slovakkias alates 2012. aastast.

Organisatsioon asutati registreerimata enesekaitseklubina ja alates 2016. aasta aprillist kattis selle tegevust vabaühendus Naša Vlasť Je Budúcnosť (Meie Kodumaa On Tulevik), mida SB nimetas oma „tsiviilosakonnaks“.

Organisatsioon tegi koostööd Vene Kremli-meelse motoklubi Ööhundid (Notšnõje Volki) Slovakkia haruga.

Organisatsioonil oli umbes 200 liiget. 2022. aasta 11. oktoobril teatas organisatsioon Facebookis ametlikult oma tegevuse lõpetamisest. Põhjust ei öeldud.

SB esitles end ideoloogiliselt neutraalse organisatsioonina. Rõhutati „rahvuslikku orientatsiooni“ ning „natsismi- ja fašismivastasust“. Samuti kuulutati ühtekuuluvust Vene militaar-patriootiliste ühenduste ja kehakultuuriliiduga Sokol. SB liikmete avalduste järgi umbes 2012. aasta keskpaigast tehti aga ka koostööd paremäärmusliku vabaühendusega Slovenské Hnutie Obrody (Slovakkia Taassünni Liikumine), mille avalik sümpaatia kuulub aastatel 1939-1945 eksisteerinud Natsi-Saksamaa toetatud Slovakkia Vabariigi režiimile.

SB asutamise seitsmendal aastapäeval 2019. aasta 5. jaanuaril esines Trnavas kõnega Ján Čarnogurský, kes ütles järgmist: „Kui NATO ja USA kaasaksid konflikti Vene Föderatsiooni vastu, mida nad püüavad väga tekitada, ka Slovakkia sõdureid, ei saaks nad Slovakkia võitlejaid, sest nad oleksid pigem teisel poolel.“

Blogija Ján Benčík tõi esile SB tegelaste sidemed paremäärmuslike ja Vene-meelsete subjektidega.

Slovakkia siseministeeriumi andmetel oli organisatsioonil sidemeid ekstremismi ja ekstremistidega.

Slovakkia jurist ja siseministri kantselei kuritegevuse ennetamise osakonna endine töötaja Daniel Milo ütles intervjuus väljaandele Denník N, et SB edendab huve, mis on Slovakkia julgeolekuhuvide vastased ja nende vaated on vastuolus näiteks riigi ametlikes strateegiadokumentides kirjutatule.