„Olen Slovakkia peaministri Robert Fico mõrvakatsest sügavalt šokeeritud,“ tunnistas Kallas oma Twitteri kontol. „Rünnak valitud juhi vastu on ka rünnak demokraatia idee vastu. Soovin talle täielikku ja kiiret paranemist. Minu mõtted on tema pere ja lähedastega.“

Välisminister Margus Tsahkna märkis samuti, et rünnak Slovakkia peaministri Robert Fico vastu on šokeeriv. „Vägivald poliitikas on vastuvõetamatu,“ rõhutas Tsahkna. „Soovin Slovakkia peaministrile kiiret paranemist.“

Tsahkna ütles Delfile hiljem, et ühe juhtumi põhjal ei saa terve Euroopa Liidu seisundit hinnata. „See on konkreetne rünnak ühe riigi vastu,“ sõnas ta.

Tsahkna lisas, et loodab uurimisel läbipaistvust ja asjaolude välja selgitamist. „See ei tohi tuua vastupidist lainet, et hakatakse kasutama võimalust minna sõnavabaduse või millegi muu kallale,“ lausus välisminister.

Avalduse tegi õhtul ka president Alar Karis. „Täna toimus Slovakkias vastuvõetamatu vägivallaakt. Soovin peaminister Robert Ficole palju jõudu. Minu mõtted on tema, tema perekonna ja Slovakkia inimestega,“ märkis riigipea.