Lõuna prefektuur kajastab sotsiaalmeedias, et möödunud teisipäeval sai Margo Tartus tellimuse ühe vanaproua juurde, kes soovis sõita pangakontorisse. Terve sõidu ajal oli naine telefoni teel suhtluses kelmidega, kelle utsitamisel ta pangakontorisse oma sularaha välja võtma läkski.

Telefonivestluses jõudis naine vahepeal petistele anda ka oma PIN1-koodi. Edasi pidanuks ta oma raha üle andma väidetavale kullerile. Margo kuulas seda kõike esmalt pealt, aga kui naine pangakontori ees autost väljus, ei andnud süda rahu ning ta helistas politseisse

Patrull sõitis kohale ning sai vanaproua ootesaalist kätte. Õnneks ei olnud naine jõudnud veel oma raha kallale minna ning politseinikel õnnestus ta ümber veenda. Selgitati, et tegemist on kelmusega ning kui ta oma raha võõrastele üle annab, ei näe ta seda enam kunagi. Pangatöötajate abiga said uuendatud ka naise PIN-koodid, et need oleks taas turvalised ning teada vaid talle endale.

Peale pangatoiminguid viisid politseinikud kelmide poolt ära hirmutatud naise koju ning lugesid talle sõnad peale, et taolised telefonikõned tuleb edaspidi katkestada. Ühtlasi rõhutati, et oma raha ning PIN-koode ei tohi kellelegi nõnda usaldada

Lõuna prefektuuri politseipere konstateerib, et tänu tähelepanelikule taksojuhile lõppes see hirmutav seiklus vanaprouale linnatiiruga Tartus. Säästudki on alles.

Kuidas end kelmide eest kaitsta? Rohkem infot leiab PPA lehelt.