Mitmed Ukraina sõjaväelased teatasid eile, et nad usuvad, et olukord Harkivi oblastis on aeglaselt stabiliseerumas.

Ukraina kaitseministeeriumi luure peavalitsuse (HUR) juht, kindralleitnant Kõrõlo Budanov ütles eile, et olukord Harkivi oblastis hakkas stabiliseeruma ööl vastu eilset, kui sinna viidi täiendavaid Ukraina üksusi.

Ukraina kindralstaap ja operatiiv-strateegilise väegrupeeringu Hortõtsja esindaja, kolonelleitnant Nazar Vološõn teatasid, et Ukraina väed on alustanud Vovtšanski puhastamist, võttes sihikule nähtavad Vene ründegrupid linnas.

Mitmed Vene ja Ukraina allikad teatasid ka, et Vene väed kasutavad sellel suunal uut taktikat – väikesed, mitte rohkem kui viiemehelised ründegrupid tungivad Ukraina positsioonidest läbi ja ühinevad siis suuremateks gruppideks.

Väikeste ründegruppide kasutamine võib aga venelaste jaoks tähendada suuremaid elavjõu ja tehnika kaotusi ning aeglustada pealetungi üldist tempot.

Üks Vene sõjablogija, kes on varem olnud üksuste Štorm-Z instruktor, kurtis, et video väikestest Vene ründegruppidest annab tunnistust halvast väljaõppest ja ettevalmistusest, mitte tõhusast uuest taktikast.

Ukraina vaatleja Kostjantõn Mašovets märkis, et Venemaa kasvavad kaotused sellel suunal viivad pealetungitempo languseni. Ukraina kindralstaabi ülem, kindralmajor Anatoli Barhõlevõtš väitis, et Vene väed kaotasid sellel suunal ühe päevaga 1740 meest, mis tähendaks väga suuri kaotusi.

Jaga
Kommentaarid